SNIPPOR & SNOPPAR


Plats: Enligt överenskommelse

Miljö: Inomhus/Studiomiljö


Historia: Är egentligen två ihopslagna sessioner. Till att börja med blev må-foto kontaktad av administratören för Bush is beautiful´s hemsida på tumblr och jag fick om ett samarbete. Sidans syfte är att visa naturlighet och mångfald, något som jag brinner för. Sedan såg jag konstnären Philip Werner som driver projektet 101vaginas, en fotobok där mångfald står i centrum. Det kvinnliga könets mångfald. I tv-programet Malou efter 10 (24/10 2016) berättar gynekologen Rika Hammarström att fler och fler, kvinnor och framför allt unga tjejer väljer att göra kirurgiska ingrepp i snippan för att man tycker man ser konstig ut. Det kan t.ex. röra sig om olika stora blygdläppar, för stora blygdläppar eller annorlunda färg för att bara nämna lite. Dels görs detta av fel anledning eftersom vi alla ser unika ut där nere med en mängd variationer. Görs det för att samhället kräver det och kanske då för att främst porrindustrin visar upp bara en viss typ av snippor. Samma dag i Aktuellt fanns en representant från organisationen Desert flower som arbetar mot könsstympning. Där berättades om metoder där sjuåriga flickor får blygdläppar bortskurna och blir igensydda med bara ett minimalt hål för att kissa. Varför är snippan så laddad och framför allt varför med så mycket negativitet och maktutövning? För mig är snippor en fantastisk del på människokroppen. Förutom att vara en del som skapar sexuell upphetsning och njutning så är den en del som ger och föder liv. Finns det något vackrare!?


Samtidigt funderar jag över varför just det kvinnliga könet ska dokumenteras? Det manliga då? Tyvärr känner jag att det manliga könsorganet så ofta är i fokus via

s.k. dickpix och har på något sätt en mer accepterad roll i media. En kvinna som visar sitt kön blir lätt förknippad med att vara slampig och att många kvinnor känner att man måste se ut på ett visst sätt. Men kanske är det så att många män oxå känner krav på sin penis. Vi är alla födda som vi är och i en mängd länder, tjocklekar, storlekar, färg och form.

 

Syfte: Är att bidra med bilder till projektet ”Bush is beautiful” som grundaren Alissa Connan fotograf, startade för en tid sedan. Syftet är att visa den naturliga kvinnans och mannens könsbehåring. Alissa blev förskräckt när hennes vänners döttrar, som inte var mer än 12 år och redan pratade om brasiliansk vaxning. Alla väljer vad de vill göra med sitt könshår och allt är ok så länge man gör det frivilligt och inte på grund av grupptryck och press från andra, men Alissa menar att det är viktigt att vara stolt över det som är naturligt. Samtidigt vill jag ge samtliga män, kvinnor och hen som lever i modern tid att visa sig så man känner sig mest bekväm. Det enda som inte är aktuellt för detta projekt är kirurgiska ingrepp på könet.


Beskrivning: Modellen kommer gestaltas rakt frammifrån samt från ena sidan. Det är ok att enbart visa kön och inte ansiktet om det känns bäst för dig, men självklart är det kul om du vill göra ett statement och visa ansiktet också. Du får vara trimmad och rakad men 100% naturlig utan ingrepp. Alla över 18 år är välkomna att delta.


Krav: Fördomsfri, lättarbetad, innehåller nakenfotografering.Självklart skriver jag alltid kontrakt så DU kan påverka vad som sker med bilden/bilderna.