SNIPPOR & SNOPPAR


Plats: Enligt överenskommelse

Miljö: Inomhus/Studiomiljö


Historia: Är egentligen två ihopslagna sessioner. Till att börja med blev må-foto kontaktad av administratören för Bush is beautiful´s hemsida på tumblr och jag fick förfrågan om ett samarbete. Sidans syfte var att visa naturlighet och mångfald, något som jag brinner för. Sedan såg jag konstnären Philip Werner som driver projektet 101vaginas, en fotobok där mångfald står i centrum. Det kvinnliga könets mångfald.


I tv-programet Malou efter 10 (24/10 2016) berättar gynekologen Rika Hammarström att fler och fler, kvinnor och framför allt unga tjejer väljer att göra kirurgiska ingrepp i snippan för att man tycker man ser konstig ut. Det kan t.ex. röra sig om olika stora blygdläppar, för stora blygdläppar eller annorlunda färg för att bara nämna lite. Dels görs detta av fel anledning eftersom vi alla ser unika ut där nere med en mängd variationer och även görs det för att samhället (en viss del) kräver det och kanske då för att främst porrindustrin visar upp bara en viss typ av snippor och snoppar. Samma dag i Aktuellt fanns en representant från organisationen Desert flower som arbetar mot könsstympning. Där berättades om metoder där sjuåriga flickor får blygdläppar bortskurna och blir igensydda med bara ett minimalt hål för att kissa. Varför är snippan så laddad och framför allt varför med så mycket negativitet och maktutövning? För mig är snippor en fantastisk del på människokroppen. Förutom att vara en del som skapar sexuell upphetsning och njutning så är den en del som ger och föder liv. Finns det något vackrare!?


Samtidigt funderar jag över varför just det kvinnliga könet ska dokumenteras? Det manliga då? Tyvärr känner jag att det manliga könsorganet så ofta är i fokus via s.k. dickpix och har på något sätt en mer accepterad roll i media. Varför? En kvinna som visar sitt kön blir lätt stämplad som slampig och många kvinnor känner att man måste se ut på ett visst sätt. För en man känns inte stämpel lika tydlig. Men kanske är det så att många män oxå känner krav på sin penis. Vi är alla födda som vi är och i en mängd länder, tjocklekar, storlekar, färg och form.

 

Syfte: Var att bidra med bilder till projektet ”Bush is beautiful” som grundaren Alissa Connan fotograf, startade för en tid sedan. Eftersom prohektet är pausat så tänker jag att jag själv ska skapa en FOTOBOK. Syftet är att visa den naturliga kvinnan och mannens kön. Alla väljer vad de vill göra med sitt könshår och allt är ok så länge man gör det frivilligt och inte på grund av grupptryck och press från andra. Det enda som inte är aktuellt för detta projekt är kirurgiska ingrepp på könet.


Beskrivning: Modellen kommer gestaltas rakt frammifrån samt från ena sidan. Tanken är att enbart visa kön och inte ansiktet och att du svarar på frågorna nedan. Självklart kan du nämna ett anonymt namn. Du får vara trimmad och rakad men 100% naturlig utan ingrepp. Alla är välkomna att delta.


Krav: Fördomsfri, lättarbetad, innehåller nakenfotografering.Självklart skriver jag alltid kontrakt så DU kan påverka vad som sker med bilden/bilderna.