SNIPPOR & SNOPPAR


Plats: Enligt överenskommelse

Miljö: Inomhus/Studiomiljö


Historia: Är egentligen tvĂ„ ihopslagna sessioner. Till att börja med blev mĂ„-foto kontaktad av administratören för Bush is beautifulÂŽs hemsida pĂ„ tumblr och jag fick förfrĂ„gan om ett samarbete. Sidans syfte var att visa naturlighet och mĂ„ngfald, nĂ„got som jag brinner för. Sedan sĂ„g jag konstnĂ€ren Philip Werner som driver projektet 101vaginas, en fotobok dĂ€r mĂ„ngfald stĂ„r i centrum. Det kvinnliga könets mĂ„ngfald.


I tv-programet Malou efter 10 (24/10 2016) berÀttar gynekologen Rika Hammarström att fler och fler, kvinnor och framför allt unga tjejer vÀljer att göra kirurgiska ingrepp i snippan för att man tycker man ser konstig ut. Det kan t.ex. röra sig om olika stora blygdlÀppar, för stora blygdlÀppar eller annorlunda fÀrg för att bara nÀmna lite. Dels görs detta av fel anledning eftersom vi alla ser unika ut dÀr nere med en mÀngd variationer och Àven görs det för att samhÀllet (en viss del) krÀver det och kanske dÄ för att frÀmst porrindustrin visar upp bara en viss typ av snippor och snoppar. Samma dag i Aktuellt fanns en representant frÄn organisationen Desert flower som arbetar mot könsstympning. DÀr berÀttades om metoder dÀr sjuÄriga flickor fÄr blygdlÀppar bortskurna och blir igensydda med bara ett minimalt hÄl för att kissa. Varför Àr snippan sÄ laddad och framför allt varför med sÄ mycket negativitet och maktutövning? För mig Àr snippor en fantastisk del pÄ mÀnniskokroppen. Förutom att vara en del som skapar sexuell upphetsning och njutning sÄ Àr den en del som ger och föder liv. Finns det nÄgot vackrare!?


Samtidigt funderar jag över varför just det kvinnliga könet ska dokumenteras? Det manliga dÄ? TyvÀrr kÀnner jag att det manliga könsorganet sÄ ofta Àr i fokus via s.k. dickpix och har pÄ nÄgot sÀtt en mer accepterad roll i media. Varför? En kvinna som visar sitt kön blir lÀtt stÀmplad som slampig och mÄnga kvinnor kÀnner att man mÄste se ut pÄ ett visst sÀtt. För en man kÀnns inte stÀmpel lika tydlig. Men kanske Àr det sÄ att mÄnga mÀn oxÄ kÀnner krav pÄ sin penis. Vi Àr alla födda som vi Àr och i en mÀngd lÀnder, tjocklekar, storlekar, fÀrg och form.

 

Syfte: Var att bidra med bilder till projektet ”Bush is beautiful” som grundaren Alissa Connan fotograf, startade för en tid sedan. Eftersom prohektet Ă€r pausat sĂ„ tĂ€nker jag att jag sjĂ€lv ska skapa en FOTOBOK. Syftet Ă€r att visa den naturliga kvinnan och mannens kön. Alla vĂ€ljer vad de vill göra med sitt könshĂ„r och allt Ă€r ok sĂ„ lĂ€nge man gör det frivilligt och inte pĂ„ grund av grupptryck och press frĂ„n andra. Det enda som inte Ă€r aktuellt för detta projekt Ă€r kirurgiska ingrepp pĂ„ könet.


Beskrivning: Modellen kommer gestaltas rakt frammifrÄn samt frÄn ena sidan. Tanken Àr att enbart visa kön och inte ansiktet och att du svarar pÄ frÄgorna nedan. SjÀlvklart kan du nÀmna ett anonymt namn. Du fÄr vara trimmad och rakad men 100% naturlig utan ingrepp. Alla Àr vÀlkomna att delta.


Krav: Fördomsfri, lÀttarbetad, innehÄller nakenfotografering.SjÀlvklart skriver jag alltid kontrakt sÄ DU kan pÄverka vad som sker med bilden/bilderna.