BARA BRÖST


Plats: Enligt överenskommelse

Miljö: Enligt överenskommelse

Syfte: Att tillgodose nätverket Bara Bröst´s ideologi och politik och visa mångfalden av naturliga bröst i alla åldrar.


Bakgrund:  ”Bara bröst” är ett feministiskt nätverk som startade 2007 då två studenter ombads lämna Uppsala badhus då de badade barbröstade. Det startade måna debatter i media både i Sverige men även runt om i världen togs det upp. Händelsen anmäldes till JämO men avskrevs som icke könsdiskriminerade då det är annorlunda på mäns och kvinnors kroppar. Nätverket Bara Bröst bildades som ett svar på händelsen på Fyrishovsbadet under motiveringen "att gå barbröstade på badhus ser vi som ett självklart steg mot ett mer jämställt samhälle". De genomför därefter aktioner med försök att bada barbröstade på olika badhus i Sverige. Till en början mötte de samma reaktioner som Uppsalastudenterna gjort i badhuset i Uppsala, men så småningom började de nå framgång. Först ut att tillåta barbröstade kvinnor var badhuset i Sundsvall. Därefter följde Vattenpalatset i Eskilstuna och simhallen i Vingåker.

Bara Bröst är ett partipolitiskt och religiöst obundet feministiskt nätverk vars främsta måltavla är dagens diskrimineringslagstiftning vilken medger "anständighet" som ett godtagbart skäl för diskriminering. Enligt nätverket måste den ändras så att simhallar, och andra allmänt tillgängliga platser där män får vara barbröstade, inte längre ska ha rätt att med hänsyn till exempelvis "anständighet" sätta upp olika klädregler för män och kvinnor. Nätverket menar vidare att brösten inte kan betraktas som en del av det kvinnliga könsorganet.

Läs mer:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bara_Br%C3%B6st

http://barabrost.blogg.se/


Beskrivning: Sessionen är indelad i två olika delar. Den ena ska bli en affisch som ett collage med mängder av olika bröst i alla olika storlekar och utföranden. Bysten fotas avklädd i studio, framifrån och snett framifrån. Del två är mer iscensatta bilder. Jag tänker mig kvinnor i alla åldrar, storlekar och bakgrund som är i olika kända miljöer som badhus, affär, city, kafferast, röker, kör bil, dansar, tränar, ringer, sms:ar, sitter vid datan, borstar tänder osv…..(KOM GÄRNA MED EGNA FÖRSLAG). Tanken är att samtliga ska visa ett eller båda brösten. Allt enligt syftet ”Nätverket Bara Bröst”.


Krav: Öppet sinne, fördomsfri. Innehåller nakenscener.

Självklart skriver jag alltid kontrakt så DU kan påverka vad som sker med bilden/bilderna.