BARA BRÖST


Plats: Enligt överenskommelse

Miljö: Enligt överenskommelse

Syfte: Att tillgodose nÀtverket Bara BröstŽs ideologi och politik och visa mÄngfalden av naturliga bröst i alla Äldrar.


Bakgrund:  ”Bara bröst” Ă€r ett feministiskt nĂ€tverk som startade 2007 dĂ„ tvĂ„ studenter ombads lĂ€mna Uppsala badhus dĂ„ de badade barbröstade. Det startade mĂ„na debatter i media bĂ„de i Sverige men Ă€ven runt om i vĂ€rlden togs det upp. HĂ€ndelsen anmĂ€ldes till JĂ€mO men avskrevs som icke könsdiskriminerade dĂ„ det Ă€r annorlunda pĂ„ mĂ€ns och kvinnors kroppar. NĂ€tverket Bara Bröst bildades som ett svar pĂ„ hĂ€ndelsen pĂ„ Fyrishovsbadet under motiveringen "att gĂ„ barbröstade pĂ„ badhus ser vi som ett sjĂ€lvklart steg mot ett mer jĂ€mstĂ€llt samhĂ€lle". De genomför dĂ€refter aktioner med försök att bada barbröstade pĂ„ olika badhus i Sverige. Till en början mötte de samma reaktioner som Uppsalastudenterna gjort i badhuset i Uppsala, men sĂ„ smĂ„ningom började de nĂ„ framgĂ„ng. Först ut att tillĂ„ta barbröstade kvinnor var badhuset i Sundsvall. DĂ€refter följde Vattenpalatset i Eskilstuna och simhallen i VingĂ„ker.

Bara Bröst Àr ett partipolitiskt och religiöst obundet feministiskt nÀtverk vars frÀmsta mÄltavla Àr dagens diskrimineringslagstiftning vilken medger "anstÀndighet" som ett godtagbart skÀl för diskriminering. Enligt nÀtverket mÄste den Àndras sÄ att simhallar, och andra allmÀnt tillgÀngliga platser dÀr mÀn fÄr vara barbröstade, inte lÀngre ska ha rÀtt att med hÀnsyn till exempelvis "anstÀndighet" sÀtta upp olika klÀdregler för mÀn och kvinnor. NÀtverket menar vidare att brösten inte kan betraktas som en del av det kvinnliga könsorganet.

LĂ€s mer:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bara_Br%C3%B6st

http://barabrost.blogg.se/


Beskrivning: Sessionen Ă€r indelad i tvĂ„ olika delar. Den ena ska bli en affisch som ett collage med mĂ€ngder av olika bröst i alla olika storlekar och utföranden. Bysten fotas avklĂ€dd i studio, framifrĂ„n och snett framifrĂ„n. Del tvĂ„ Ă€r mer iscensatta bilder. Jag tĂ€nker mig kvinnor i alla Ă„ldrar, storlekar och bakgrund som Ă€r i olika kĂ€nda miljöer som badhus, affĂ€r, city, kafferast, röker, kör bil, dansar, trĂ€nar, ringer, sms:ar, sitter vid datan, borstar tĂ€nder osv
..(KOM GÄRNA MED EGNA FÖRSLAG). Tanken Ă€r att samtliga ska visa ett eller bĂ„da brösten. Allt enligt syftet ”NĂ€tverket Bara Bröst”.


Krav: Öppet sinne, fördomsfri. InnehĂ„ller nakenscener.

SjÀlvklart skriver jag alltid kontrakt sÄ DU kan pÄverka vad som sker med bilden/bilderna.