VARFÖR NAKET?


Få ämnen är så laddat som nakenhet och ändå är vi på 2000talet, eller är det just därför kanske? För att du ska förstå mina intentioner och mina tankar kring mina sessioner så behöver du lära känna mig och förstå hur jag tänker. För mig handlar allt foto mellan människor, om att man skapar sig en relation som bygger på tillit och förståelse, särskillt när det gäller naket.


Nu ber jag dig nollställa ditt sinne, ta bort alla fördomar kring nakenhet och kring fotografer och modeller som jobbar med det.

Den nakna människokroppen är otroligt vacker. Jag tycker om tanken att det förenar oss som människor att vi faktiskt under våra kläder är lika i allavåra olikheter. Oavsett ålder så facinseras vi av våra kroppar, på både gott och ont. Vi har sedan urminnes tider velat gestalta människokroppen via grottmålningar och tavlor genom historiens gång.


Visst är människokroppen även av sexuell laddning och det är via den vi förökar oss eller förlustar oss med varandra, men den är även en fantastisk skapelse som varierar i former, färger och storlekar. Vissa anser att det är det mest privata som finns och kan inte tänka sig att vare sig dela den med andra eller se på andras kroppar, men faktum är att det finns en stor del människor som njuter av sina kroppar, som är stolta över dom och som ser det som en förmån att få visa den och vara en förebild i kampen att avdramatisera och normalisera det naturliga.


UTAN TVÅNG!


Som jag skrev så sker detta med största respekt, med tillit för varandra och utan något som helst tvång. Det är två personer (fotograf och modell) som kommit överens och som valt att göra nakenfotografering. Det finns ingen som helst anledning för beskådaren att misstänka utnyttjande, tvång och brott. Självklart är jag för allas lika värde och jämstäldhet oavsett kön, sexuell läggning, kultur och religion.


Tyvärr finns det många som utnyttjar våra unga som ännu inte kan fatta "rätt" beslut och ta konsekvenserna av det. Självklart tar jag avstånd till det till 100%. Det finns även de som låter sina fördomar styra, som bara förutsätter att bilder med naket innehåll blir till på skumma och felaktiga sätt. Det säger mer om uttalaren av orden än om bilderna. Så länge alla involverade valt det själva, mår bra av det och trivs så kan det knappast vara fel. Sen är det valfritt att titta på bilderna eller låta bli.


MEST KVINNOR?


Jag får ofta fråga varför jag bara fotar kvinnor? Dels är det för att jag har lättare att arbeta med kvinnor och se de i olika miljöer, diskutera syfte, budskap osv. Jag har flera sessioner som jag söker män till, men av någon anledning har de betydligt svårare att känna sig trygga och bekväma nakna, eller så villl de ta mer pornografiskt material som jag inte är intresserad av.



Vill du veta mera eller fråga mig något så tveka inte på att kontakta mig.